Elérhetőségek

9174 Dunaszeg,
Fő utca 26.

Telefon: 06-70/88-22-189
E-mail küldése

Sztorik, visszajelzések

2016. június 21., 13:14Az első bulink plakátbotránya

posted Jan 21, 2010, 11:57 AM by Péter Szabó [ updated Jan 26, 2010, 11:37 AM ]

Szóval a név megvolt, a helyet gyorsan megtaláltuk: Dunaszeged a Gatya Borozóban, akkor törzshelyünkön gyorsan sikerült megegyeznünk a tulajdonossal, Nagy Andrással, akit "nemes" egyszerűséggel Gatya becenévvel illettek innét a hely neve. (A "nemes" szót azért tettem időzőjelbe, mert arről külön sztorim van, melyet "Gatya a nemes" címmel olvashat a sztorik között.) Gatya Úr mókás lelkületére utal a borozót üzemeltető vállalkozás neve is: "JózanÜdűlő Bt." :))) Gatya egyébként szerves része volt a zenekar életének, hiszen menedzserünk volt, (bár akkoriban sem tudtuk, ez pontosan mit is jelent), volt sofőrünk (de azért hozott maga helyett pót sofőrt), de ezekről külön sztorizgatok.
Megvolt hát a név, a hely, megegyeztünk a dátumban, jöhetett a marketing: hogyan hirdessük az eseményt. Ne feledjék kedves ifjú Olvasók, 1987-et írunk, az átkos végét írjuk, számítógép, internet még a habokban, de józan parasztgyerekkén tudtuk: hirdetni kell. Nem dúskáltunk az eszközökben, gyakorlatilag akkor egy dolog volt: plakát. No nem óriás, hanem kézzel rajzolt A/3-mas a buszmegállókba. A marketing csírájaként azt is tudtuk, hogy valami hangzatos cím kell a plakátnak, ami "elviszi" a plakátot, vagyis tovább olvasásra buzdít mindenkit, aki meglátja.
Adott volt tehát a zenekar neve: TÚRÓ
Adott volt tehát a hely neve: GATYA
Mi lett hát a szolgen?
TÚRÓ LESZ A GATYÁBAN!

Nos ez a mondat tényleg mindenkit arra inspirált, hogy tovább olvasson, de a falu akkori jegyzőjénél kiverte a biztosítékot. Ízléstelen, erkölcstelen, mocskos jelzőkkel illette a plakátot, miközben arra akart rávenni bennünket, hogy vegyük le azokat minden környező falu buszmegállójából. Bennünk persze megvolt akkor a huszonévesek kellő lázadása mellett az akkor rendszer változásának korai előszelei miatti szabadságvágy, hát szembeszálltunk a rendszerrel és a plakátokat fennt hagytuk.
A buli igencsak jól sikerült, erről részletek "Az első buliban" című sztoriban olvashatók.« Vissza az előző oldalra!

Szabó Péter szórakoztató zenész & DJ. - Magyar