Elérhetőségek

9174 Dunaszeg,
Fő utca 26.

Telefon: 06-70/88-22-189
E-mail küldése

Sztorik, visszajelzések

2016. június 01., 13:51A TÚRÓ zenekar alapítása

Mondhatnánk, hogy a zenekar alapítását hirtelen felindulásból követtük el, hiszen egy vonaton, a kamaszoktól - legalábbis Tőlünk - akkor megszokott alkoholos befolyásoltság alatt szültük meg magunkat.
Persze voltak zenei kötődéseink, hiszen Cseh József (továbbiakban Chuby) Barátom hegedülni tanult, aminek nem sok köze van a választott hangszeréhez (szaxofon), de viszont és ezzel párhuzamosan furulyát is gyakran tartott a szájában, így már érthető a fúvós beállítottság. Csala László (továbbiakban Barky) Barátom viszont gyakorlatilag semmiféle zenei képzettséggel nem rendelkezett, viszont remek kondiban volt, így ő a dobot választotta. :) Na ennél azért több van a dologban, hiszen még minden zenekar alapítási szándékunk előtt valahogy, valamiért (nem tudom miért, de meg fogom kérdezni, és külön storyban elmesélem) egyszer csak lett egy darab pergődobja, amit gyakran csépelt Shakin Stevens, Hungária, és egyéb kiváló előadók dalaira. Így hát adott volt a hangszerválasztás. Nekem pedig a 4 év zongoratanulás meghatározta a billentyűkhöz fűződő viszonyom. Azt hiszem életem végéig...
Na szóval a zenekar alapítás: sokszor beszélgettünk a zenekari zenélésről, de mindaddig nem mertünk erről komolyan beszélni, míg vonattal fel nem mentünk Budapestre egy BNV-re. Mire a fővárosba értünk hihetetlen kellemetlen, esős, hideg idő lett, ezért úgy döntöttünk, inkább nem megyünk a BNV-re, hanem bevesszük magunkat egy vendéglátóipari egységbe, vagyis egy kocsmába. Hosszas keresés után, úgy 2,5 perc múlva, a Déli pályaudvartól mintegy 300 méterre megtaláltuk a helyünket, ahol egész napos, folyamatos italozásba (fröccsözés) kezdtünk. A délutáni, kora esti vonatindulásig itt múlattuk az időt, csupán egyetlen szünetet tartva, amikor zsömlét és parízert vásároltunk a közeli Közértben, és mivel közben elállt az eső, egy parkban (~15 méterre az italbolttól) elfogyasztottuk étkünket. A vonatra 1 literes, üdítős palackokba kevert fröccsel, akkoriban úgy nevezett "hét-hármassal" szálltunk fel/fő. Lassan iddogáltunk, így már majdnem Tatabányára értünk :-) mire elfogyott minden italunk, és addigra eldöntöttük: lesz ami lesz, zenekart alakítunk.
Gondolkoztunk mi legyen a nevünk, hiszen a Beatlesről, Illésről, zenekari poszterekről látott fotók alapján tudtuk: nem mindegy mit írnak a lábdob elejére. :)
Valahogy a sok-sok alkohol inspirálta nagyobbnál-nagyobb, rosszabbnál rosszabb ötletek után valaki azt mondta: írjuk oda, hogy tejföl. Mire valamelyikünk rákontrázott: "Tejföl? Legyen inkább Túró!"
No, ez valahogy mindenkinek nagyon megtetszett.
Hát így történt...
(Az első bulink beharangozása körüli botrányról "Az első buli plakátbotránya" című sztoriban olvashat.)« Vissza az előző oldalra!

Szabó Péter szórakoztató zenész & DJ. - Magyar